Kurum Adı : Ahmet Emin Yalman Ortaokulu
WEB Adresi : http://ahmeteminyalmanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yahya Kahya Mah. Bahriye Cad. No44 Kasımpaşa / Beyoğlu

VİZYON
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.

MİSYON
BİZ, Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu olarak; Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak İÇİN VARIZ.

Öğretmen Sayısı : 23
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 520
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:20-13:30 (Pazartesi) 07:20-12:50 (Diğer Günler)
Derslik Sayısı : 17 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık :
Ulaşım : Okulumuza İETT Otobüsleriyle Ulaşabilmek İçin EMİNÖNÜ´nden EM1 77Ç Numaralı Otobüslerebinerek Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu otobüs durağından inmeniz gerekir. YENİKAPI´dan gelmek için 77 Beyazıttan gelmek için 77A Numaralı otobüslere binerek Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu otobüs durağında innemiz gerekmektedir. MECİDİYEKÖY yönünden gelecek vatandaşlarımız Cevahir Alışveriş Merkezi önünden 77A veya 77 numaralı otobüslere binerek Camii Kebir otobüs durağında inmeleri gerekmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR